вторник, 5 февраля 2013 г.

малий і середній бізнес в україні

Документ видля клька категорй приватного бзнесу. Це мкропдпримництва з клькстю найманих працвникв до 10Pчоловк  оборотом до EUR2 млн. на рк, мале пдпримництвоP не бльше 50Pпрацвникв  EUR10 млн., великий бзнесP бльше 250Pпрацвникв  оборот понад EUR50 млн. Решта пдпримц вдносяться до середнього бзнесу. Встановлюються  обмеження для деяких категорй бзнесу. Зокрема, фнансова пдтримка не виявляться кредитним, страховим органзацям, нвестицйним фондам, недержавним пенсйним фондам, ломбардам, пдпримцям-нерезидентам. Тим, хто займаться виробництвом  продажем збро, алкоголю, тютюну, обмном валют, зда в оренду нерухомсть,  деяким ншим.

Змнити ситуацю ма законопроект «Про розвиток та державну пдтримку малого  середнього пдпримництва». До останнього часу документ знаходився на розгляд у президента Вктора Януковича, який внс до нього цлий ряд поправок. Новий закон повинен надати малому  середньому бзнесу фнансову, нформацйну, консультацйну пдтримку, сприяти пдготовц  пдвищенню квалфкац працвникв, надати допомогу в галуз нновацй, науки  промислового виробництва, здйсненн експортно дяльност. Передбачаться створення уповноваженого органу в сфер розвитку малого  середнього бзнесу, сприяння у розвитку нфраструктури пдтримки малого та середнього бзнесуP створення бзнес-центрв, бзнес-нкубаторв, науково-технчних центрв, центрв трансферу технологй, фондв пдтримки малого пдпримництва, лзингових компанй.

Малий та середнй бзнес пережива в Укран не найкращ часи. Його стан помтно погршився псля поспшного прийняття  вступу в силу на початку минулого року Податкового кодексу. Проблем дода  банквська система, яка вкрай неохоче забезпечу малий  середнй бзнес кредитними ресурсами. Через неможливсть вести прибутковий бзнес в даних економчних умовах пдпримц йдуть у тнь. За рзними оцнками, рвень тнзац укрансько економки становить до 60%.P¶ половина ц цифри припада на малий  середнй бзнес.

Верховна Рада прийняла урядовий законопроект «Про розвиток та державну пдтримку малого та середнього пдпримництва в Укран» ( 9202) псля внесених поправок президентом. Закон покликаний збльшити частку малого та середнього бзнесу в економц крани.

Малий  середнй бзнес втшили законом

Малий  середнй бзнес втшили законом

/ / Малий  середнй бзнес втшили законом

Малий  середнй бзнес втшили законом, Верховна Рада, оренда, державна пдтримка — ВКурсе.ua новини Украни

Комментариев нет:

Отправить комментарий